Vetput

Het ledigen van een vetput is een gespecialiseerd karwei waarbij Q-clean u kan helpen. Kuisen van vetputten is nodig om verstoppingen te vermijden maar bovendien legt de overheid strikte voorwaarden op wat er met het geruimde vet moet gebeuren.


Vetputten en vetafscheiders komen vaak voor in horeca en grootkeukens waar afvalwater wordt weggespoeld met vetresten.
Ook industrie waar met plantaardige of dierlijke vetten wordt gewerkt zijn vaak verplicht gebruik te maken van vet- of olieafscheiders om te vermijden dat deze vetten in het afvalwater terecht komen. Dit leidt op termijn onvermijdelijk tot verstoppingen en mogelijk wateroverlast.


Bij het reinigen of vetafscheider is het belangrijk om alle aangekoekte vetresten te verwijderen. Zo blijft de vetputafscheider goed functioneren. Hier is gespecialiseerd materiaal voor nodig waar een professional als Q-clean in Nazareth over beschikt. Heeft uw onderneming meerdere vestigingen? Dan bent u bij Q-clean aan het juiste adres! U kunt op ons vertrouwen voor het ledigen van uw vetput voor al uw vestigingen.


Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Snel en efficiënt reinigen van uw vetput
en advies op maat

Wij werken snel en efficiënt. Bovendien kunt u bij ons deskundig advies verkrijgen over onderhoud van vetafscheiders. Ook het opmaken van een reinigingsschema is mogelijk. Afhankelijk van uw activiteit moet een vetput eens per maand, per kwartaal of per jaar worden gereinigd. Dankzij een vooropgestelde planning neemt Qclean u het werk uit handen zodat uw installaties optimaal kunnen blijven werken en u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wanneer uw vetput ledigen?

Een vetput moet geledigd worden wanneer de maximale vullingsgraad van de afscheider bereikt is. Dit houdt in: het behalen van 80% van de max. olieopslagcapaciteit, de slibvangruimte die voor de helft vol is of een drijfvlaag vet van meer dan 16 cm in de vetafscheider.


Contacteer ons vrijblijvend. Wij geven graag meer toelichting bij onze uitgebreide service en mogelijkheden.

Vraag een gratis offerte aan