Septische Put

Op zoek naar een specialist voor het leegmaken en/of ruimen van de septische put van uw bedrijf of huis? Q-clean in Nazareth is snel bij u ter plaatse. Heeft uw onderneming meerdere vestigingen? Wij nemen het leegmaken en/of ruimen van uw septische put graag voor onze rekening voor al uw vestigingen!

Waarom uw septische put laten reinigen?

Een septische put of een septische tank verzamelt het afvalwater van het hele huis. Dit kan zowel afvalwater van toiletten zijn als ander huishoudelijk afvalwater. Het grote verschil met een beerput is dat een septische tank een aansluiting heeft op het rioolnet.


Een septische tank heeft als voornaamste functie het vloeibaar maken van zwart water (ook wel faecaal water genoemd). Als er tussen de septische put en het rioolnet een verstopping optreedt kan dit natuurlijk verstrekkende gevolgen hebben. In zo’n geval helpt het team van
Q-Clean in Nazareth u snel uit de nood. Dankzij ons geavanceerd materiaal reinigen wij snel uw septische put, zonder dat dit leidt tot kap- of breekwerk.


Contacteer ons snel! Wij zorgen voor efficiënte en duurzame oplossingen.

Goed onderhoud voorkomt problemen

Vanzelfsprekend is voorkomen beter dan genezen. Een regelmatig onderhoud van uw septische tank kan veel narigheid voorkomen. Dit heeft alles te maken met het proces dat plaatsvindt in uw septische tank. Deze bestaat uit verschillende compartimenten om de organische stoffen af te breken waardoor er uiteindelijk vloeibaar water in het riool loopt. Tijdens dit proces is het echter mogelijk dat vaste deeltjes zich vast beginnen te zetten aan de binnenkant van de buizen waardoor het afvoerdebiet gaandeweg vermindert.


Q-Clean in Eke kan ruim op tijd problemen detecteren waardoor een preventieve reiniging voor u veel goedkoper uitvalt. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte. U kunt rekenen op onze expertise om uw septische put in goede staat te houden. Er zijn namelijk verschillende technieken, afhankelijk van het type septische put dat u heeft.

Soorten septische putten

Er zijn twee verschillende types: een septische put van beton of kunststof. Een betonnen put heeft het voordeel heel zwaar te zijn zodat het niet van plaats verandert wanneer het grondwater stijgt. Een put van kunststof is veel lichter dus moet in bepaalde gevallen verzwaard worden. Het heeft daarentegen wel het voordeel dat u er grijs water (sanitair water) op kan aansluiten. Dit kan niet bij beton aangezien er dan sulfaatvorming kan optreden.