Beerput legen

Een beerput vervult eigenlijk precies dezelfde functie als een septische put. Het grote verschil is dat deze niet aangesloten is op een externe riolering. Dit zorgt ervoor dat een beerput een slecht afbraakrendement heeft. In de volksmond worden beide termen nog vaak door elkaar gebruikt maar er zijn enkele belangrijke verschillen, zowel in onderhoud als in reiniging.


In de beerput komen alle uitwerpselen, urine en toiletwater terecht. Omdat de put volledig is afgesloten, raakt deze na verloop van tijd onvermijdelijk vol. Tegenwoordig komt het gebruik van een beerput niet zo vaak meer voor maar in oudere woningen of hoeves treft u ze nog vaak aan. Op zo’n moment zit er niets anders op dan de put te legen. Q-clean Nazareth leegt uw beerput van uw huis of onderneming. Heeft uw onderneming verschillende vestigingen? Wij nemen het leegmaken van uw beerput graag voor onze rekening voor al uw vestigingen!


Contacteer ons snel voor een vrijblijvende offerte.

Om de hoeveel tijd moet ik mijn beerput ledigen?

Dit hangt af van een aantal factoren. Om te beginnen natuurlijk de inhoud van de put. Bovendien is het logisch dat de put sneller vol zal raken als er meer inwoners in het huis zijn. Een beerput moet ook sneller geruimd worden wanneer er overmatig gebruikt wordt gemaakt van reinigingsproducten. Het doorspoelen van tampons, maandverbanden of vochtige doekjes door het toilet is niet aan te raden. Dit zorgt er namelijk voor dat het slib minder snel afbreekt. Dik toiletpapier draagt ook bij aan dit proces. Indien u het toch gebruikt zou u zeker eens op de verpakking moeten kijken of het snel afbreekt. Algemeen kan men aannemen dat een beerput om de 2 à 3 jaar geruimd moet worden terwijl dat voor een septische put slecht om de 5 à 6 jaar is.


Q-Clean in Nazareth beschikt over al het nodige materiaal en de technische kennis om uw beerput snel en grondig te ruimen. Bent u niet zeker hoe vol uw beerput is? Contacteer ons dan vrijblijvend. Onze experten geven u gericht advies en kunnen in samenspraak met u een ruimingsschema voorop stellen.

Vraag een gratis offerte aan