Beerput legen

Een beerput vervult eigenlijk precies dezelfde functie als een septische put. Het grote verschil is dat een beerput niet aangesloten is op een externe riolering. In de volksmond worden beide termen nog vaak door elkaar gebruikt maar er zijn enkele belangrijke verschillen, zowel in onderhoud als in reiniging.


In de beerput komen alle uitwerpselen, urine en toiletwater terecht. Omdat een beerput volledig is afgesloten, raakt deze na verloop van tijd onvermijdelijk vol. Tegenwoordig komt het gebruik van een beerput niet zo vaak meer voor maar in oudere woningen treft u ze nog vaak

aan. Op zo’n moment zit er niets anders op dan de beerput te legen.

Om de hoeveel tijd moet ik mijn beerput ledigen?

Dit hangt af van een aantal factoren. Om te beginnen natuurlijk de inhoud van de beerput. Bovendien is het logisch dat de put sneller vol zal raken als er meer inwoners in het huis zijn. Een beerput moet ook sneller geruimd worden wanneer er overmatig gebruikt wordt gemaakt van reinigingsproducten. Ook het doorspoelen van tampons, maandverbanden of vochtige doekjes door het toilet is niet aan te raden. Dit zorgt er namelijk voor dat het slib in de beerput minder snel afbreekt. Algemeen kan men aannemen dat een beerput om de 2 à 3 jaar geruimd moet worden terwijl dat voor een septische put slecht om de 5 à 6 jaar is.


Qclean in Nazareth beschikt over al het nodige materiaal en de technische kennis om uw beerput snel en grondig te ruimen. Bent u niet zeker hoe vol uw beerput is? Contacteer ons dan vrijblijvend. Onze experten geven u gericht advies en kunnen in samenspraak met u een ruimingsschema voorop stellen.

Vraag een gratis offerte aan